Süblimasyon Baskı Makinesi Nasıl Çalışır? mürekkebin düzgün şekilde yapışması için polimer bazlı bir yüzey gerektirmektedir.
Süblimasyon Baskı Nedir?
Öncelikle baskısı yapılmak istenen görselin sisteme uygun bir yazıcıdan transfer kâğıdı üzerine yine sisteme uygun mürekkep yardımı ile çıktısı alındıktan sonra ısı presi ile oluşturulan ısı ve basınç yardımı ile mürekkep parçacıkları direkt katı halden gaz haline geçerek istenilen deseni oluşturmaktadır.
Neler Basılır?
Farklı malzemeleri üzerine çeşitli görseller, logolar veya tasarımlar basmak için bir maddenin katı halden gaz haline doğrudan geçişi olan süblimasyon sürecini kullanmaktadır.
Gerekli Olan Ekipmanlar?
– Bilgisayar ve Baskı Yazılımı :
Ayrıca, Bir bilgisayar ve baskı yazılımı: Basılacak görüntüleri kişiselleştirmek ve düzenlemek için güçlü bir bilgisayar ve düzenleme yazılımı gerekli olacaktır. Bunun yanısıra, Ergosoft Yazılımgibi kullanıcı dostu ve gelişmiş özelliklere sahip yazdırma yazılımının seçilmesi önerilmektedir.
– Süblimasyon Yazıcı :
Yazıcı seçimi, basılan ürünün türüne bağlı olacaktır. Bununla birlikte termal kafalar yerine özel baskı kafaları kullanılmaktadır.
Ayrıca, yazıcı seçerken uygun fiyat, olağanüstü baskı kalitesi, minimum 2 pl damlacık boyutu, kafa başına 3200 nozül ve toplamda 6400 nozül, her kafa için bağımsız temizleme istasyonları, kesmeyi önlemek için flaş istasyonları gibi faktörlerin göz önünde bulundurulması gerektiği vurgulanmaktadır.
– Transfer Kâğıdı :
Sonuçta transfer kağıdının ürün çeşidine ve yazıcınıza uygun olması tercih edilmelidir.
Ayrıca, transfer kağıdı tercih edilirken yüksek mukavemetli, özel karışım kağıt selülozu ve ek kimyasalları içeren, rulo eni 160 cm, rulo boyu 300 m ve 205°C transfer ısısı özelliklerine sahip Trupaper’ı edilmektedir.
Bununla birlikte, canlı renkler ve zamanla solmayan, soyulmayan veya çatlamayan yüksek kaliteli görüntüler basabilmesi, çeşitli malzemeler üzerine baskı yapabilmesi ve makinelerin kullanım kolaylığı gibi sayısız avantajı vardır.
– Baskı Yapılacak Ürün
Süblimasyon Baskı Makineleri Kullanmanın Avantajları Nelerdir?